torsdag 4 augusti 2011

LCHF-sushi

Mitt liv är värt att leva igen. Det går att göra sushi på LCHF-vis. Och riktigt gott blev det med.

Istället för ris använde vi blomkål som jag rev i matberedaren, kokade en stund, lät rinna av i ett durkslag med en kökshandduk och sen blandade jag i risvinäger. I efterhand kunde man tänka sig att ta mer risvinäger i för att få lite mer smak på blomkålen. När detta svalnat var det bara att börja fylla sjögräset med diverse tillbehör.

Kvällens sushi innehöll bla lax, räkor, kräftor, stenbitsrom, philadelphia, sallad, morotsstavar, rödbetsstavar, ( morot och rödbeta är inte särskilt LCHF men det lilla man använder i en rulle kan inte spela så stor roll), persilja, gräslök, avokado och så en av mina favoriter som innehöll rimmat rådjur och smörstekta kantareller. BARA FANTASIN SÄTTER GRÄNSER!!!!

Nigirisarna gjorde vi med mozzarellaost istället för ris. Det blev en riktigt bra kombination.

Så betyget blev med beröm godkänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar